Kuracie enchiladas
11:54
Pre milovníkov niečoho ostrejšieho dnes som
pripravila recept kuracích enchiladas. Enchiladas- tradičné mexické jedlo. Je
to v podstate zapekané plnené tortilly s
pálivou omáčkou (salsa)
Kuracie prsia - 3 ks (cca 300 g) Cibuľa - 1 ks
Tortilla - 4 ks Syr - 200 gČili - 2 ks Cesnak
Paradajka - 1 ks Korenie, Soľ
Kukurica - 1 konzerva sterilizovaná Olej, Maslo
Paradajky - 1 konzerva sterilizovaná Tabasco omáčka (v recepte používam domácu omáčku)
Prvá etapa – Pripravíme kuracie mäso
Umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance
kuracie mäso. Okorením a opekáme do
zlatista.
Druhá etapa -Salsa
Nakrájame papriku, cibuľu, paradajku, čili a cesnak. Na rozpálenom oleji opečieme a pridáme konzervované paradajky.
Na konci som pridala domácu pálivú omáčku.
Namiesto nej sa dá použiť aj tabasco. Však, ak nie ste si isti, či máte radi
pálivé jedlo, radšej tento krok vynechajte.
Tratia etapa – Zoberieme všetko dokopy
Rúru zahrejeme na 200 stupňov.
Vezmeme
zapekaciu nádobu a na dno dáme salsu.
Na tortillu tiež dáme trochu omáčky, opekané
kuracie mäso, kukuricu a trochu syra. To všetko zabalíme.
TIP: Dajte tortilly do mikrovlnky na 15-20 sec.
alebo zohrejte ich na panvici, tak ich bude ľahšie zabaliť.
Enchiladas naukladáme jednu po druhej vedľa
seba do zapekacej nádoby. Zvyšnou omáčkou polejeme enchiladas a navrch posypeme
syrom. Následne dáme enchiladas zapekať na 15min.
0 коммент.