Kuracie enchiladas

11:54

Pre milovníkov niečoho ostrejšieho dnes som pripravila recept kuracích enchiladas. Enchiladas- tradičné mexické jedlo. Je to v podstate zapekané plnené tortilly  s pálivou  omáčkou (salsa)


Kuracie  prsia - 3 ks (cca 300 g)                    Cibuľa - 1 ks
Tortilla - 4 ks                                                    Syr - 200 g
Čili - 2 ks                                                            Cesnak
Paradajka - 1 ks                                               Korenie, Soľ
Kukurica - 1 konzerva sterilizovaná              Olej, Maslo
Paradajky - 1 konzerva sterilizovaná            Tabasco omáčka (v recepte používam  domácu omáčku)


Prvá etapa – Pripravíme kuracie mäso

Umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance kuracie mäso. Okorením a  opekáme do zlatista.



Druhá etapa -Salsa
Nakrájame papriku, cibuľu, paradajku, čili a cesnak. Na rozpálenom oleji opečieme a pridáme konzervované paradajky.
Na konci som pridala domácu pálivú omáčku. Namiesto nej sa dá použiť aj tabasco. Však, ak nie ste si isti, či máte radi pálivé jedlo, radšej tento krok vynechajte.




Tratia etapa – Zoberieme všetko dokopy
Rúru zahrejeme na 200 stupňov. 
Vezmeme zapekaciu nádobu a na dno dáme salsu.


Na tortillu tiež dáme trochu omáčky, opekané kuracie mäso, kukuricu a trochu syra. To všetko zabalíme.


TIP: Dajte tortilly do mikrovlnky na 15-20 sec. alebo zohrejte ich na panvici, tak ich bude ľahšie zabaliť.

Enchiladas naukladáme jednu po druhej vedľa seba do zapekacej nádoby. Zvyšnou omáčkou polejeme enchiladas a navrch posypeme syrom. Následne dáme enchiladas zapekať na 15min.






You Might Also Like

0 коммент.

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe