Kuracie Kung Pao

08:46



Keď som sa rozhodla začať viesť svoj foodblog a zapisovala  si nápady receptov , prvým v mojom zozname bolo Kuracie Kung Pao. To bolo  prvé plnohodnotné jedlo, ktoré samostatne som sa naučila variť (Cestoviny-zemiaky-omelety atď neberiem do úvahy). Doopravdy povedané, ja si už nepamätám, kde som si zohnala ten recept.  S časom som  zmenila trochu recept a myslím, že v tejto chvíli je to najlepší variant z tých, ktoré som sa snažila variť.
Kuracie Kung Pao –  tradičné jedlo sečuánskej kuchyne. Ale chuť, je to niečo ... odporúčam skúsiť tým, ktorí milujú orientálne kuchyni a niečo ostrejší.


INGREDIENCIE 
kuracie mäso - 650 g
zelená paprika – 1 ks veľká
čili paprička – 1 ks
Kešu orechy – 100 g
zázvor
cesnak
Marináda:sójová omáčka
sezamový olej
Omáčka:sójová omáčka
Mletá červená paprika
škrob
voda
 Čas prípravy: 20 min ( 30 min - marinovanie kuracieho mäsa)
4 porcie

Prvá etapa - marinovanie kuracieho mäsa
Najprv je potrebné pripraviť kuracie mäso. Umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na malé kúsky, akékoľvek formy, ale rovnakej veľkosti. Pridáme cca 2 polievkové lyžice sójovej omáčky a 2 polievkové lyžice sezamového oleja. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny, a najlepšie až na hodinu
Poznámka: Množstvo sójovej omáčky môže byť rôzne, to všetko závisí na slanosti omáčky, ktorú používate.




Druhá etapa – Pripravíme zeleninu
Nakrájame zelenú papriku a čili papričku. Cesnak a zázvor  nadrobno nasekáme alebo nastrúhame, ako v mojom prípade.




Tretia etapa
Opekáme kešu orechy a sezamové semienka. Namiesto kešu tiež použivajú aj pražené arašidy, však viac mám rada môj variant.

Štvrtá etapa
Omáčka je veľmi dôležitá, pretože dodáva ostrosť, farbu a najmä viskozitu, ktorá je typická pre mnoho čínskych jedál.
Zmiešajte sójovú omáčku s rovnakým množstvom vody (sójovej omáčky, asi 3 polievkové lyžice), pridajte mletú červenú papriku podľa chuti, a významný okamih, polievkovú lyžicu škrobu. Škrob bude vytvárať viskozitu. Múku neodporúčam použiť, pretože omáčka bude mať hrudky, a môže sa stať príliš hustou.


Piata etapa – Hlavná
Začíname «zbierať dokopy» naše jedlo na woke ( ak ho nemáte, obyčajná hlboká panvica tiež je v poriadku). Varíme na silnom ohni všetko (okrem omáčky). Miešame sezamový a slnečnicový olej a najprv osmažíme čili papričky, potom pridám zelenú papriku. Vyprážanú takmer do plnej hotovosti papriku vyberieme a necháme odkvapkať.
Ďalej opekáme cesnak a zázvor až kým sa zmes nezačne výrazne voňať.



Pridáme kuracie mäso a za stáleho miešania rýchlo opečieme. Opečené kocky  vyberieme a necháme odkvapkať.


Vo výpek z mäsa, ktorý sa zostal po opekaní kuracieho mäsa, pridáme kešu a pripravenú v 4. etape omáčku, asi 1 minútu varíme a potom pridáme prípravné kocky mäsa, papriku a rýchlo premiešame. Kedy tá omáčka začne hustnúť (cca 15 sekúnd) ,   Kurča Kung Pao – hotové .


Podávame s ryžou a zdobíme sezamom.


You Might Also Like

0 коммент.

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe